• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat is het broeikaseffect wikikids

Gegevens
Gemaakt door: 07.09.2018
Auteur: Dominica
Bekeken: 98

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Doe mij ook zo'n profiel Hee, dat wil ik! Ook de sedimenten, de stenen en de lucht bevatten koolstof.

De Engelsman John Tyndall maakte in resultaten bekend van laboratoriummetingen, waaruit bleek dat waterdamp en gassen als kooldioxide warmtestraling opnamen.

Je hoort er veel over in het nieuws maar wat is het nou en wat zijn de gevolgen van de opwarming van de aarde? De samenstelling van de toegenomen CO 2 in de atmosfeer bevat weinig koolstof, wat wijst op herkomst van fossiele brandstof. Met een profiel kun je méér: Dit deed hij zowel op de Mauna Loa -vulkaan op Hawaï , als op het Amerikaanse militaire Zuidpool -station.

Het verschil is echter veel groter dan op basis van het verschil in afstand verwacht mag worden, wat is het broeikaseffect wikikids de oppervlaktetemperatuur van Venus  C is hoger dan die van Mercurius, hoewel Mercurius veel dichter bij de zon staat. Verwissel uw normale lampen met spaarlampen. Verwissel uw normale lampen met spaarlampen. Hierdoor hoeft u minder uw huis te verwarmen? Verwissel uw normale lampen met spaarlampen.

Gevolgen voor dieren Met het stijgen van de temperatuur op aarde veranderen de leefgebieden van dieren overal ter wereld. Daarbij zijn ook een aantal gassen zoals CO2 en waterdamp die ervoor zorgen dat een deel van de warmte van de zon binnen de atmosfeer blijft, en het dus lekker warm blijft.

U bent hier

Hoe minder bomen er zijn hoe meer CO2 er dus in de lucht blijft zitten. Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor dieren, het weer en voor mensen,die nu al merkbaar zijn. Zie Opwarming van de Aarde voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Het broeikaseffect is op Venus dan ook zeer sterk. Maar dat kunnen wij veranderen.

 • Soms komt het door de natuur zelf en soms door de mens. Kerstmarkt brandweermuseum en de Klimroos.
 • Of ze laten ballonnen op, die dan ergens naar toe vliegen.

Maar er zullen ook planten bij komen of weggaan. Maar er zullen ook planten bij komen of weggaan. Hierdoor ontstaat er een tekort aan voedsel waardoor er ondervoeding ontstaat. Deze oorzaken zijn natuurlijk niet altijd even sterk. Veel planten en bomen die je nu in Nederland ziet, zullen wat is het broeikaseffect wikikids blijven.

Navigatiemenu

Bij een vermindering van maar 1 graad kan de CO2 uitstoot met kg worden verminderd bij een huis voor 4 personen. De mensheid produceert een grote hoeveelheid CO2. High-resolution carbon dioxide concentration record ,—, years before present Nature.

Hierbij komt het broeikasgas koolzuur CO2 en methaan CH4 vrij in ons atmosfeer en zorgt het uiteindelijk voor een versterkt broeikaseffect, wat is het broeikaseffect wikikids. Het broeikaseffect en de gevolgen ervan zijn nu een stuk duidelijker voor mij… en ook echt een interessante mening. Koolstof C is een natuurlijke stof die in alle levende dingen zit.

Zie Opwarming van de Aarde voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Koolstof C is een natuurlijke stof die in alle levende dingen zit?

Het beste zou zijn om minder CO2 een andere naam voor koolstofdioxide te gebruiken. Lees meer over je privacy voor het laatst bijgewerkt op 25 mei De stralen die terug naar de ruimte moeten moeten eerst door de Atmosfeer heen. Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden.

Door verdamping en convectie wordt warmte op verschillende manieren getransporteerd! De winters worden wel natter, dat vind je nu rond de Middellandse Zee. Ook de zeewaterspiegel kan stijgen door wat is het broeikaseffect wikikids andere het smelten van ijs op de Noordpool en Groenland! Deel dit bericht per e-mail Close. Een aantal manieren hoe u kunt helpen de CO2 uitstoot te verminderen en zelf kosten te besparen: Ook hiermee bespaart u kosten en vermindert u de CO2 uitstoot.

Goed gedaan, dat vind je nu rond de Middellandse Zee. Deel dit bericht per e-mail Close.

Deel dit bericht per e-mail

Overslaan en naar de inhoud gaan. Door al dat extra water gaan de continenten heel veel uit elkaar liggen. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Maak een account of meld je aan.

Zo ook de ijsschotsen. Het broeikaseffect is op Venus dan ook zeer sterk! Ze hangen dan als een soort laagje tussen de zon en de aarde in, waardoor het zonlicht moeilijker bij de grond kan komen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.09.2018 20:34 Pauliene:
   Dan wordt het heel warm op aarde. De gemeten hoeveelheid CO 2 in de atmosfeer is sinds de Industriële revolutie gestegen van ca.

   21.09.2018 08:51 Wishal:
   In de komende 50 à jaar verwacht men de volgende verschijnselen te zien optreden:.

   24.09.2018 17:06 Christiaan:
   Verder worden er steeds meer stukken bos gekapt om meer landbouwgrond te creëren.

  Ten anker

  Vond