• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat gebeurt er met kleding in kledingcontainers

Gegevens
Gemaakt door: 21.08.2018
Auteur: Ylja
Bekeken: 679

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Tweedehands kleding heeft een emotionele waarde voor de meeste mensen en verdient daarom een andere benadering dan de overige fracties van huishoudelijke afval. Ook de bij de VHT aangesloten commerciële inzamelaars besteden vaak een deel van de opbrengst aan een goed doel.

Heb je wel eens een schoonmaakdrift en gooi je het liefst alles in één keer weg? Hoe kun je produceren zonder afval? Waarom inzamelen en recyclen? Maar wat gebeurt er nu met jouw ingeleverde kleding? Hier wordt ook bekeken of de kleren nog bruikbaar zijn en volledig gratis terug aangeboden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Aanmelden voor de nieuwsbrief. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Aanmelden voor de nieuwsbrief.

Lievelings- zomerblouseje daar zit een gat in.
 • Hiervan gaat de opbrengst dan wel naar projecten in derde wereldlanden die Oxfam steunt in plaats van in de portemonnee van de aandeelhouders van Curitas.
 • Dan zijn de kledingcontainers in Dordrecht een uitkomst. Mis je er nog eentje?

Dit mag in de containers:

Mijn kapotte spijkerbroek gaat hier in een bak met meer kapotte spijkerbroeken. Dit materiaal wordt op grote schaal in het bedrijfsleven gebruikt door ambachtsbedrijven bijv. Maar dat is niet het enige dat je in bakken mag gooien. Hier wordt bijvoorbeeld isolatiemateriaal van gemaakt. Voor u uitspraken doet over één of ander bedrijf, onderzoek ook de concurrentie en publiceer dit ook. Log in om je favorieten op te slaan. Er komen meer fietsparkeerplekken bij de Dordtse NS stations.

Voor meer informatie klik hier. Het door deze organisaties ingezamelde textiel wordt gesorteerd te koop aangeboden in de kringloopcentra. Dat Curitas kledij verkoopt in Afrika klopt ook niet.

Het door deze organisaties ingezamelde textiel wordt gesorteerd te koop aangeboden in de kringloopcentra? Dat Curitas kledij verkoopt in Afrika klopt ook niet. Voor meer informatie klik hier.

Wat gebeurt er met jouw textiel?

De winst die onze Afrikaanse partners maken met de overige kledingverkoop komt ten goede aan lokale ontwikkelingsprojecten. Geef een reactie Reactie annuleren. We vroegen meer info over de duur en opbrengst van het contract die afgesloten is met Curitas en of de schepen het zou kunnen overwegen om een alternatief te zoeken. Curitas heeft in tegenstelling tot andere commerciële bedrijven ook geen foto van een klein negertje op zijn containers hangen om mensen te lokken!!

Mijn spijkerbroek, helemaal stuk. We contacteerden schepen Philip Pierins sp. Hoe goed vond je dit artikel Super. Hoe goed vond je dit artikel Super. Hoe goed vond je dit artikel Super.

Vind een container

Er wordt dus grof geld verdiend met uw oude kledij terwijl u misschien denkt dat u mensen helpt door uw oude kledij te doneren. Curitas heeft in tegenstelling tot andere commerciële bedrijven ook geen foto van een klein negertje op zijn containers hangen om mensen te lokken!! Hiermee leveren zij een belangrijke en doeltreffende bijdrage aan de leefbaarheid van de bevolking in een groot aantal ontwikkelingslanden, maar ook in Nederland.

Voor mij is dit positieve business: Textiel te sterk vervuild, nat, incourant, , geschimmeld, of met verfresten.

Niger, een dor en droog land Problemen voor de boer. Tweedehands kleding heeft een emotionele waarde voor de meeste mensen en verdient daarom een andere track trace auto uitschakelen dan de overige fracties van huishoudelijke afval.

Kleding inzamelen voor ontwikkelingslanden. Lees meer over onze actie met het Rode Kruis. Het Centraal Bureau Fondsenwering CBF is een onafhankelijke stichting die al sinds toezicht houdt op de inzameling van geld voor wat gebeurt er met kleding in kledingcontainers doelen. Tweedehands kleding heeft een emotionele waarde voor de meeste mensen en verdient daarom een andere benadering dan de overige fracties van huishoudelijke afval. Het Centraal Bureau Fondsenwering CBF is een onafhankelijke stichting die al sinds toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen.

Vind een container bij jou in de buurt.

De textielrecycling branche zorgt voor zowel arbeidsplaatsen als een goede ondersteuning van de Nederlandse economie. Bijvoorbeeld het voorzien in een behoefte aan betaalbare kleding en schoenen van goede kwaliteit in een groot aantal landen, of de ondersteuning van charitatieve doelen. Waar wordt de opbrengst van verkoop van de ingezamelde kleding aan besteed?

Kledingrecycling Textiel en kleding recyclen worden binnen Sympany steeds belangrijker. Voor meer informatie klik hier. Voor meer informatie klik hier.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   28.08.2018 01:44 Hilâl:
   Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   02.09.2018 13:01 Matthijs:
   Vervolgens wordt het op kwaliteit en soort uitgezocht. Gelet op de commerciële aard van de organisatie is dit percentage voor het goede doel natuurlijk substantieel lager.

  Ten anker

  Vond