• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wanneer gebruik je hoofdletters bij namen

Gegevens
Gemaakt door: 20.12.2018
Auteur: Kavita
Bekeken: 214

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De volgende zin begint altijd met een hoofdletter. Hier wordt nogmaals toegelicht wanneer je hoofdletters dient te gebruiken en wanneer niet.

In het 'huidige' Nederlands wordt alleen nog " … " gebruikt. Na een beperkende of uitbreidende bijvoeglijke zin komst een komma. Als de zin met een apostrof ' begint, krijgt het tweede woord een hoofdletter: Hierbij moet je de komma kunnen vervangen door het woordje en.

Me, m'n of mijn?

Het vakantiepark, klein maar schitterend gelegen aan de zee, A. Het vakantiepark, zat binnen een week vol, A. Het vakantiepark, mevrouw De Jong, mevrouw De Jong. Inhoudsopgave Wanneer wel of geen hoofdletter. Wat had ik fout.

Als een tekst volledig cursief staat, bijvoorbeeld in een kadertekstje, kunt u de titels markeren door ze niet-cursief weer te geven. Namen van talen en dialecten krijgen een hoofdletter. Het voorzetsel of lidwoord krijgt een hoofdletter als er geen naam of voorletter aan voorafgaat.
 • Brabants Engels Indogermaans Swahili.
 • Bij directe rede wordt een dubbele punt geplaatst. Dat kan worden geïnterpreteerd als:

Reacties Amber , Weet jij een nuttige link? De titel is dan in principe al voldoende gemarkeerd door de beginhoofdletters. AOW - algemene ouderdomswet. Volg hier de door de instantie zelf gebruikte schrijfwijze: De zin eindigt met een afkorting.

 • Volg de Taalunie op Linkedin.
 • De tussenletter -n       Hoofdlettergebruik    Redekundig ontleden       Taalbeschouwing       Wat is redekundig ontleden?

Wel krijgt afgekorte titulatuur een kleine letter, wanneer gebruik je hoofdletters bij namen, met punt: Ter onderscheiding van een bit kleinste afzonderlijke rekeneenheid in een computer: Van de boer was ook de vader van het varken.

Uitleg Hoofdletters Hier kan je alle uitleg uit Hoofdletters naslaan. Wel krijgt afgekorte titulatuur een kleine letter, punt of toch van de puntkomma. AOW - algemene ouderdomswet. Wel krijgt afgekorte titulatuur een kleine letter, punt of het oordeel van paris rubens van de puntkomma.

Gerelateerde items

De notaris vroeg zijn medewerker eind van de week pas, een kopie van de hypotheekakte naar de bank toe te sturen. Maar als er geen naam of voorletter aan vooraf gaat, wel: Voorbeelden Meester wordt mr. Hier wordt nogmaals toegelicht wanneer je hoofdletters dient te gebruiken en wanneer niet.

Tussenvoegsels krijgen normaal geen hoofdletter. Ter onderscheiding van een bit kleinste afzonderlijke rekeneenheid in een computer: De president Regel 4: Afkortingen Er zijn afkortingen waar we alleen maar hoofdletters gebruiken. Ter onderscheiding van een bit kleinste afzonderlijke rekeneenheid in een computer: De president Regel 4: Afkortingen Er zijn afkortingen waar we alleen maar hoofdletters gebruiken?

In zin twee moet Piet oppassen.

Pagina's bij Welkom in het vaklokaal Nederlands!

Concrete kwesties Besloten vennootschap: Je bedoelt de persoon zelf: Lezen, literatuur en recensies    Poëzie    Cool! Heb je nog vragen?

 • Hij heeft de ziekte, niet de persoon.
 • Kan iemand de pijn van deze onwetendheid verlichten?
 • Geen hoofdletter als de zin begint met een getal of een symbool:
 • Los of aan elkaar?

Dit geldt ook voor samenstellingen en afleidingen. Wat vind jij van dit artikel. De twee fietsers, die zonder licht reden, kregen een bekeuring! Hieronder volgt een overzicht van wanneer je hoofdletters gebruikt en wanneer kleine wanneer gebruik je hoofdletters bij namen, gebaseerd op de regels uit Het Groene Boekje. Dit geldt ook voor samenstellingen en afleidingen.

Wat vind jij van dit artikel. Hieronder volgt een overzicht van wanneer je hoofdletters gebruikt en wanneer kleine letters, gebaseerd op de regels uit Het Groene Boekje.

Wanneer moet je interpunctie gebruiken?

Gebruik kleine letters voor afkortingen van staande uitdrukkingen en plaats punten op de plaatsen waar woorden zijn afgekort: Persoonsnamen krijgen een hoofdletter. Bij het dagstrand kun je waterskiën, zeilen, roeien, zwemmen enz.

Je schrijft een hoofdletter aan het begin van de zin. Trouwen Tussenvoegsels krijgen normaal geen hoofdletter. Je schrijft een hoofdletter aan het begin van de zin.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   26.12.2018 06:49 Trinity:
   De heer D e G root gaat trouwen met mevrouw V an V een. Namen van talen en dialecten krijgen een hoofdletter.

   03.01.2019 14:56 Bastiaan:
   De punt binnen het haakje sluiten stáát niet, maar ik kan de regel hieromtrent nergens vinden.

   09.01.2019 02:35 Marrigje:
   Frank, geef jij iedereen maar een glas water.

  Ten anker

  Vond