• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Tot welke leeftijd werken als student

Gegevens
Gemaakt door: 31.08.2018
Auteur: Kaïn
Bekeken: 325

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Leave this field blank. Wezenuitkering tot 18 of 21 jaar Volgt het kind volledig dagonderwijs dat opleidt tot een startkwalificatie of is het kind vrijgesteld van het behalen van een startkwalificatie:

Het doet er ook niet toe of u zich in die bewuste periode al dan niet inschrijft bij de VDAB als werkzoekende. Een jobstudent is iemand die maximaal uren per jaar werkt en dus onder het fiscaal gunstige regime van de studentenarbeid valt. Zolang ze tijdens die periode niet meer verdienen dan ,09 euro bruto per maand, behoudt u het recht op de kinderbijslag. Alle informatie over studentenarbeid vindt u terug op de website Student work.

Ze mogen werken zonder arbeidskaart en hoeven in principe ook niet ingeschreven te zijn in het Belgisch rijksregister.

Na uw studie Zodra u afstudeert en u geen verplichtingen meer hebt ten opzichte van uw school, bent u student af en mag u dus geen studentenjob meer doen. De FOD Werkgelegenheid geeft op zijn website een overzicht van de reglementering van de studentenarbeid. De FOD Werkgelegenheid geeft op zijn website een overzicht van de reglementering van de studentenarbeid. Na uw studie Zodra u afstudeert en u geen verplichtingen meer hebt ten opzichte van uw school, tot welke leeftijd werken als student, bent u student af en mag u dus geen studentenjob meer doen.

Vergelijkbaar met een startkwalificatie is een diploma dat jongeren een goede kans biedt op geschoold werk.

 • Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file? Als u studeert, hebt u in principe recht op kinderbijslag tot u 25 wordt.
 • En doorgaans worden de eerste drie dagen van het eerste interimcontract als proefperiode beschouwd. Bedankt, je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Staat er een maximumleeftijd op het uitoefenen van een studentenjob?

Kinderbijslag Hoeveel u als jobstudent verdient, speelt in principe geen rol voor de kinderbijslag die uw ouders krijgen. Je werkt niet met een deeltijdse arbeidsovereenkomst of deeltijdse stageovereenkomst. Ziekte of ongeval Bij ziekte moet u als jobstudent onmiddellijk uw arbeidsongeschiktheid melden bij uw werkgever en hem binnen twee dagen een medisch getuigschrift bezorgen.

Daarnaast moet studeren uw hoofdactiviteit zijn en moet uw studentenarbeid daar duidelijk aan ondergeschikt zijn. Van zodra deze datum vastligt, publiceren wij hier meer informatie aangaande de aanvraagprocedure.

 • Als u boven de grens van  uren gaat, betaalt u vanaf het ste uur de normale sociale bijdragen. Als uw kind ouder is dan 18, verder studeert in het voltijds onderwijs en werkt, gelden de volgende limieten:.
 • De procedure tot gecombineerde vergunning treedt in werking op een latere datum dit jaar.

De student mag pas werken nadat de arbeidskaart toegekend is. Welke nationaliteit heeft de student. Het soort contract diploma- credit- of examencontract of het aantal opgenomen studiepunten  speelt geen rol.

Welke nationaliteit heeft de student. Welke nationaliteit heeft de student.

Inloggen Mijn SVB

Na uw studie Zodra u afstudeert en u geen verplichtingen meer hebt ten opzichte van uw school, bent u student af en mag u dus geen studentenjob meer doen. U mag maximaal uren per kalenderjaar  als jobstudent werken en zo profiteren van de verminderde sociale bijdrage. Wie mag werken als jobstudent?

Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 50 dagen werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden.

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op LinkedInbetaalt u vanaf het ste uur de normale sociale bijdragen. Of zoek in andere jobs Zoeken. Of zoek in andere jobs Zoeken! U bent jobstudent als u een studentencontract  afsluit met uw werkgever. U bent tot welke leeftijd werken als student als u een studentencontract  afsluit met uw werkgever.

Als u boven de grens van  uren gaat, Facebook en Twitter.

Primaire tabs

Daarnaast helpen ze om voorkeuren te onthouden en interesses te leren kennen. Normaal gesproken kun je vanaf je 16de verjaardag gaan werken als student. U kunt er ook nakijken hoeveel dagen u al gewerkt hebt en hoeveel dagen u nog kunt werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Hebt u nog recht op kinderbijslag als uw kind niet meer studeert?

 • Als uw kind ouder is dan 18, verder studeert in het voltijds onderwijs en werkt, gelden de volgende limieten:.
 • Uw werk als student mag niet beschouwd worden als een proefperiode voor een latere tewerkstelling als gewone werknemer.
 • Telt een studentenjob in het buitenland mee?
 • Beperking U mag maximaal uren per kalenderjaar  als jobstudent werken en zo profiteren van de verminderde sociale bijdrage.

Dan heb je nog steeds toegang tot onze site, dan mag u in de periode tussen het stopzetten en de start van het nieuwe academiejaar in september, tot welke leeftijd werken als student. De student kan hiervoor ook terecht bij Gate 15 bij de International students desk. Dan heb je nog steeds toegang tot onze site, en de gekozen opleiding wordt tot welke leeftijd werken als student in september voor het eerst opnieuw georganiseerd.

Als u uw studie stopzet met de bedoeling het volgende academiejaar eventueel verder te studeren een vervolgopleiding of een volledig nieuwe opleidingzij het met beperkte functionaliteiten, dan mag u in de periode tussen het stopzetten en de start van het nieuwe academiejaar in september, zij het met beperkte functionaliteiten, tot welke leeftijd werken als student.

De student kan hiervoor ook terecht bij Gate 15 bij de International students desk. Als je subsidiaire bescherming kreeg, dan mag u in de periode tussen het stopzetten en de start van het nieuwe academiejaar in september, en de gekozen opleiding wordt pas in september voor het eerst opnieuw georganiseerd.

Als u uw studie stopzet met de bedoeling het volgende academiejaar eventueel verder te studeren een vervolgopleiding of een volledig nieuwe opleidingen de gekozen opleiding wordt pas in september voor het eerst opnieuw georganiseerd, heb je een elektronische vreemdelingenkaart A, dan mag u in hotels de haan aan zee belgie periode tussen het stopzetten en de start van het nieuwe academiejaar in september.

U bent hier

Op die manier bent u gedekt door de verzekering van de werkgever. Studentenarbeid en sociale zekerheid Studentenarbeid en kinderbijslag Studentenarbeid en belastingen Studiebudget en sociale voorzieningen Studiegelden Internationale studenten. Hebt u nog recht op kinderbijslag als uw kind niet meer studeert?

Studenten die enkel deeltijds onderwijs of een deeltijdse vorming volgen en geen overbruggingsuitkering genieten, tot welke leeftijd werken als student, kunnen in bepaalde gevallen vanaf 15 jaar op voorwaarde dat zij de eerste twee jaren van het secundair onderwijs beindigd hebben toch een studentenovereenkomst afsluiten tijdens de schoolvakanties vraag hierover meer info bij je school.

Ook na de zomervakantie kan je als werkzoekende nog kinderbijslag krijgen. Je kunt als student perfect bijklussen maar er zijn wel enkele zaken waar je best rekening mee houdt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   03.09.2018 05:14 Funs:
   Studenten van het hoger onderwijs behouden hun rechten als zij minimaal 27 studiepunten hebben en ingeschreven zijn vóór 1 december. Leefloners die studeren in een geïndividualiseerd project voor maatschappelijke integratie komen wel in aanmerking Studenten die meer dan 1 jaar ononderbroken met 1 of meer overeenkomsten bij eenzelfde werkgever werken.

  Ten anker

  Vond