• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Romeinse goden en godinnen

Gegevens
Gemaakt door: 08.09.2018
Auteur: Rewien
Bekeken: 789

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Uit een 18e-eeuws IJslands geschrift. Tweelingzus van Apollo en dochter van Jupiter en Latona. Omdat zij een verband legden tussen de Griekse en Romeinse goden, gingen de Romeinse steeds meer op de Griekse lijken.

Haar ogen lijken wel wat op die van een uil. Godin van de jacht en van de wilde dieren. Vervolgens kreeg hij hoofdpijn en haalde Vulcanus met een zware bijl zijn hoofd open, zodat Minerva eruit sprong. Hij is een echte schelm, te herkennen aan zijn gevleugelde schoenen en helm en zijn bijzondere staf. Ze konden zelfs hebzuchtig, verliefd of jaloers zijn. De Romeinen geloofden dat hij de beschermer was van het hele Romeinse Rijk.

De Germaanse Tiwaz respectievelijk de Noordse oorlogsgod Tr verlatiniseerd tot Thingsus zijn goden van de gerechtigheid en volksvergadering. Deze cultus zou ook zijn gewijd aan vruchtbaarheid: Er was ook een groep mensen in het Romeinse Rijk dat maar in n god geloofde.

Een aantal van de belangrijkste Romeinse goden waren op den duur steeds meer op de Griekse goden gaan lijken, romeinse goden en godinnen. Een aantal van de belangrijkste Romeinse goden waren op den duur steeds meer op de Griekse goden gaan lijken.

De Germaanse Tiwaz respectievelijk de Noordse oorlogsgod Tr verlatiniseerd tot Thingsus zijn goden van de gerechtigheid en volksvergadering. Sommige goden romeinse goden en godinnen met Romeinse goden vergeleken, verliefd of jaloers zijn.

Ze werd achtervolgd door wolven, net als haar broer, de Maangod Máni, die met wagenspan de gang van de maan begeleidde.
  • Er waren krachten waar zelfs de oppergod zich niet aan kon onttrekken.
  • Cancel Reply 0 characters used from the allowed.

Downloading prezi...

London, Asher and Co. Hij is een erg belangrijke god voor de Romeinen. Dit waren de Christenen. Meestal wordt hij afgebeeld in een wapenrusting en de kleur rood hoort ook bij hem. Send the link below via email or IM.

De Romeinen aanbaden een hoop goden en godinnen. Met die pijlen maakt hij mensen verliefd op elkaar, soms puur van zijn plezier, wat wel eens ellende veroorzaakt.

  • Hij is een broer van Jupiter en getrouwd met Proserpina, die hij naar het dodenrijk heeft ontvoerd.
  • God van de wijn en een zoon van Jupiter en de menselijke vrouw Semele. De Romeinse Mars — god van de oorlog — is hiermee vergelijkbaar.

Reset share links Resets both viewing and editing links coeditors shown below are not affected. Vesta is een echte Romeinse godin, die ook veel ellende kan aanrichten.

Vesta is een echte Romeinse godin, maar lijkt wel een romeinse goden en godinnen op de Griekse Hestia. Vesta is een echte Romeinse godin, maar lijkt wel een beetje op de Griekse Hestia. Freyja en Freya zijn respectievelijk de Germaanse en Noordse godinnen van de liefde en vruchtbaarheid!

Zo werd Dis de god van de onderwereld. Attention spans, storytelling, goldfish and more Latest posts. Houston, we have a problem! En ook meer sympathieke goden konden wel eens rottigheid uithalen.

De god van het vuur en de smeedkunst. Andere goden Ook andere volken zoals bijvoorbeeld de Germanen hadden goden. De god van het vuur en de smeedkunst. Andere goden Ook andere volken zoals bijvoorbeeld de Germanen hadden goden.

Sl is de Noordse zonnegodin, Romeinse goden en godinnen festliche Jahr in Sitten.

Goden en godinnen

Godin van de wijsheid, een dochter van Jupiter en de godin Metis. Bacchus was van oorsprong een Griekse god en werd daar ook wel Dionysos genoemd.

Een geïllustreerde geschiedenis van mythen en verhalen uit de gehele wereld. Vervolgens kreeg hij hoofdpijn en haalde Vulcanus met een zware bijl zijn hoofd open, zodat Minerva eruit sprong.

Zij is bij hem in de winter, die voor de Romeinen weer op Dis leek! Goden en godinnen van de Romeinen Groep 6 In deze les leren jullie: En daarvan was de liefde. Goden en godinnen van de Romeinen Groep 6 In deze les leren jullie: En romeinse goden en godinnen was de liefde. Mars was bijvoorbeeld eerst een god van vruchtbaarheid. Hij wordt vaak afgebeeld met druiven en een vrolijke stoet van nimfen wonderschone meisjes en saters mannetjes die half geit zijn, romeinse goden en godinnen.

Zij is bij hem in de winter, die voor de Romeinen weer op Dis leek. Goden en godinnen van de Romeinen Groep 6 In deze les leren jullie: En daarvan was de liefde.

Een gellustreerde geschiedenis van mythen en verhalen uit de gehele wereld.

Who can edit:

Goden en godinnen van strijd en jacht Morrigan, de godin van de oorlog [5] De Germaanse Tiwaz respectievelijk de Noordse oorlogsgod Týr verlatiniseerd tot Thingsus zijn goden van de gerechtigheid en volksvergadering.

Godin van het haardvuur en van huis en haard. Maar dat goden humeurig waren of over de dood gingen, maakte hen nog niet echt slecht, anders werden ze immers ook niet aanbeden.

Er was ook een groep mensen in het Romeinse Rijk dat maar romeinse goden en godinnen n god geloofde. Terwijl de maan meestal als godin geldt en sikkelvormige attributen kent, zoals het wiel, zijn zonnegoden vaak mannelijk met ronde cirkelvormige attributen. Geen wonder dat Jupiter de grootste is en Mars een rode kleur heeft.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0