• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Kleppen tikken bij koude motor

Gegevens
Gemaakt door: 12.11.2018
Auteur: Mendy
Bekeken: 555

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Sinds vandaag start het Opeltje niet meer goed. Kan een motor best oud mee worden hoor!

Je kunt eventueel dikkere olie erin doen, dat kan nog wel helpen misschien. Met vriendelijke panda-groet, Leon Wie een panda niet eert, is het leven niet weert.

Veel te agressief spul. Nieuwere discussies Oudere discussies. Indien er hydraulische klepstoters in zitten, zou ik juist zeggen, dat de olie te dun is.

Een 15W40 is dan nog dikker. Het kunnen een of meerdere hydraulische klepstoters zijn, kleppen tikken bij koude motor, voorheen gebruikte Fiat stelplaatjes om de ruimte tussen de klepstoter en de nokkenas op te vullen. De laatste tijd stottert ie ook een beetje bij het optrekken en hij heeft al langer last van weinig vermogen en tikkende kleppen.

Een 15W40 is dan nog dikker. En ik heb geen torx setje. Het kunnen een of meerdere hydraulische klepstoters zijn, voorheen gebruikte Fiat stelplaatjes om de ruimte tussen de klepstoter en de nokkenas op te vullen.

Tikkende kleppen

Ik lees wel eens wat over de motor "flushen" maar ik vraag me af of dat goed is voor een oude motor. Dan zou je van een 5W30 naar een 5W40 moeten gaan, niet naar een 10W Ik zou rekenen op minimaal euro, het is aan jou om te bepalen of de auto dat nog waard is. Dit vinden wij jammer, want autoweek. Volgens mij is het geen probleem als het weer stil wordt?

Geen idee of dit er iets mee te maken kan hebben. Wie een panda niet eert, is het leven niet weert.

 • Punto tikt ook een beetje voor een paar minuten Vervangen doe je ze op een ochtendje in een goeie 1,5 uur tijd.
 • Heb dit laten verholpen voor €50 bij een beun via het Clio forum.

Is er een manier om vast te stellen welke klep pen dit zouden kunnen zijn zonder alles open te maken. Ik wilde hem deze maand eigenlijk verkopen. Bedankt allemaal voor jullie reacties. Motor tikt bij koude start zo 11 maart, 8: Ik denk nokvolgers en nokkenas sen die pitting vertonen.

Bedankt allemaal voor jullie reacties, kleppen tikken bij koude motor. Bedankt allemaal voor jullie reacties.

Alles over de Mercedes W124

Hang me niet op aan bovenstaande, lees goed de beschrijving die er bij zit. Ik zal proberen om volgende week even langs de garage te rijden. Kun je daarmee niet heel snel de pakkingen stuk draaien? Om te voorkomen dat de klepstoter snel leegloopt dicht een klein kogeltje de ingang af.

De vraag gaat over een Anders kunnen ze het misschien geneens meer horen. Tijdens de grote beurt zijn ook de kleppen gesteld in een moeilijk parket zitten nieuwe dealer vroeg nog: Misschien helpt het om er eens verse olie in te doen, kleppen tikken bij koude motor, 5: Dus geen opgewaardeerd frituurvet van discounters.

Tijdens de grote beurt zijn ook de kleppen gesteld de nieuwe dealer vroeg nog: Misschien helpt het om er eens verse olie in te doen, een 5W40 of een 10W40 moet goed zijn lijkt mij.

Wanneer ik dan ga rijden en na een tijdje wanneer de motor dus weer goed warm is weer luister, hoor ik dat de tik weer terug is. Als je ermee door blijft rijden kan dat in het ergste geval resulteren in een verbrande klep.

Dit lijkt me alleen niet echt goed voor de rest van het blok, of wel?

Wat ik wel veel tegen kwam is dat er problemen kunnen zijn met de nokkenas. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd: Dit heeft helaas niets veranderd.

Als je er nog mee naar een garage wilt rijden zul je dat moeten doen voor je dat spul erin gooit. Ongelezen bericht door PaulRS di mar 24, Is wel goed spul. Wat ik wel veel tegen kwam is dat er problemen kunnen zijn met de nokkenas, kleppen tikken bij koude motor. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd: Dit heeft helaas niets veranderd.

Het gaat er om dat de olie niet weglekt tussen de stotertjes en het 'huis' aan de tuimelaar waar de stoter in zit. Het is juist andersom, men gebruikt dunnere olie dan gebruikelijk om het tikken tegen te gaan, omdat deze makkelijker in de klepstoters zou dringen dan dikkere olie. Ottenho f f Motoren - Badhoevedorp. Met klepstelplaatjes is je motor wel veel ongevoeliger voor vervuiling en dure reparaties.

Motor tikt bij koude start zo 11 maart, hydraulische klepstoters zijn zo los te wisselen. Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum. Onzin, hydraulische klepstoters zijn zo los te wisselen, kleppen tikken bij koude motor, 8:, als je mazzel hebt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.11.2018 21:05 Karlijne:
   Ik wilde hem deze maand eigenlijk verkopen. Dit lijkt me alleen niet echt goed voor de rest van het blok, of wel?

   21.11.2018 21:31 Lilith:
   Reed de vorige eigenaar bijvoorbeeld veel korte stukken? Ik kan volgende week pas op zijn vroegst langs mijn betrouwbare garage 50km verderop.

   22.11.2018 15:45 Taeke:
   Heb je een instructieboekje? Meestal is het met vervangen van die stoters zo weer opgelost.

  Ten anker

  Vond