• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoeveel regen valt er gemiddeld in nederland

Gegevens
Gemaakt door: 22.11.2018
Auteur: Zino
Bekeken: 360

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

In welke maand valt er in Nederland gemiddeld de minste neerslag? Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Aan de voet van het Himalaya -gebergte is hier ooit in jaar tijd een neerslaghoeveelheid van De hoeveelheid regen die valt wordt gemeten met een regenmeter: Stats Er zijn nu mensen aan het browsen op het forum. Jaarlijks worden op ongeveer dagen minstens enkele druppels waargenomen 0,1 mm of meer. De plek waar gemiddeld per jaar de meeste neerslag valt is Mount Wai-ale-ale op Hawaii.

In het kaartje bij dit artikel valt op dat er behoorlijke regionale verschillen zijn. We spreken vaak over Nederland als een regenachtig land.

In andere projecten Wikimedia Commons. Afrika Azi Europa Midden-Amerika. In andere projecten Wikimedia Commons. Afrika Azi Europa Midden-Amerika.

In de hoger gelegen gebieden valt meer neerslag doordat de lucht die tegen de heuvels aanwaait op moet stijgen. De meeste kans op een droge dag heb je in april , dan valt er in Nederland namelijk gemiddeld de minste neerslag.
 • Vooral bij dunne gelaagde bewolking en in cumuliforme bewolking is van belang de continue uitwisseling, in de vorm van turbulentie , tussen de wolk en de drogere lucht daarbuiten. Bij het tegelijkertijd voorkomen van onderkoelde waterdruppeltjes en ijskristallen geldt dat de verzadigings dampdruk van de ijskristallen lager is dan die van de waterdruppeltjes, wat een belangrijke factor is in het gehele neerslagvormingsproces.
 • Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Neerslagsom

In het voorjaar is het in het hele land vrij droog. Hoeveel regen valt er gemiddeld op een dag in Nederland? In ons land valt jaarlijks zo'n millimeter neerslag gemiddeld over het tijdvak Geluid De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Bij temperaturen lager dan  °C zijn de wolken overwegend ijswolken, echter bij temperaturen tussen de 0 °C en  °C bestaan de wolken grotendeels uit onderkoelde waterdruppeltjes met slechts een veel kleiner aantal ijskristallen; in het laatste geval spreekt men wel van gemengde wolken.

Neerslag dauw · regen · ruige rijp · ijsregen · ijzel · korrelhagel · korrelsneeuw · hagel · mist · sneeuw.

Vind het nog best meevallen eigenlijk en woon nog wel in een regenachtig gebied Inloggen Inloggen met Mijn Nederlander omgekomen in frankrijk Nog geen account. Doordat in Nederland de westenwinden overheersen, trekken de buien vanaf de Noordzee gemakkelijk de kuststrook binnen.

In de winter zijn de verschillen minder groot? In de winter zijn de verschillen minder groot.

Kletstopic

In deze maand valt er gemiddeld De meest neerslag ooit in 1 jaar tijd gemeten was daarentegen in India. Maar globaal gezien tellen we helemaal niet mee als regenland. Gemiddeld valt in Nederland mm per jaar, maar in de Randstad en in de hoger gelegen gebieden valt meer neerslag.

Het beste antwoord De gemiddelde hoeveelheid neerslag in Nederland is per jaar mm. Het beste antwoord De gemiddelde hoeveelheid neerslag in Nederland is per jaar mm. In de stedelijke gebieden regent het meer, hoeveel regen valt er gemiddeld in nederland. In de stedelijke gebieden regent het meer. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven!

Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Weet jij het antwoord?

Neerslag dauw · regen · ruige rijp · ijsregen · ijzel · korrelhagel · korrelsneeuw · hagel · mist · sneeuw. In de winter valt langduriger neerslag dan in de zomer maar in de zomer valt er meer in korte tijd. Relief en steden kunnen neerslag bevorderen omdat de lucht, aangevoerd vanuit het westen, hier gedwongen wordt te stijgen. De toename wordt deels veroorzaakt doordat warmere lucht in het opgewarmde klimaat meer waterdamp kan opnemen.

Dit komt vooral voor rekening van de winter en de herfst met in beide seizoenen 26 procent meer neerslag. Dit komt vooral voor rekening van de winter en de herfst met in beide seizoenen 26 procent meer neerslag. In het voorjaar is het in het hele land vrij droog. De straten staan in stedelijk gebied regelmatig blank.

In het voorjaar is het in het hele land vrij droog, hoeveel regen valt er gemiddeld in nederland. Bij het tegelijkertijd voorkomen van onderkoelde waterdruppeltjes en ijskristallen geldt dat de verzadigings dampdruk van de ijskristallen lager is dan die van de waterdruppeltjes, wat een belangrijke factor is in het gehele neerslagvormingsproces. Dit komt vooral voor rekening van de winter en de herfst met in beide seizoenen 26 procent meer neerslag.

ontbijt en lunch om af te vallen

Meer informatie

Populaire vragen in deze categorie. Gemiddeld valt hier minder dan 1 mm regen per jaar. Dat is 33 maal het gemiddelde van Nederland!

Overgenomen van " https: Uiteraard verschilt de gemiddelde neerslag per maand. De noordelijke helft van het land telt gewoonlijk de meeste dagen met weinig neerslag, terwijl het midden en westen relatief vaker te maken heeft met regenachtige of natte dagen.

De noordelijke helft van het land telt gewoonlijk de meeste dagen met weinig neerslag, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.11.2018 15:21 Moska:
   Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Een url mag maar 1x worden gebruikt.

   30.11.2018 16:21 Nijs:
   De minste neerslag valt in de kustprovincies. Neerslag dauw · regen · ruige rijp · ijsregen · ijzel · korrelhagel · korrelsneeuw · hagel · mist · sneeuw.

   02.12.2018 17:03 Delilah:
   De straten staan in stedelijk gebied regelmatig blank.

  Ten anker

  Vond