• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Gedicht annie mg schmidt ik ben lekker stout

Gegevens
Gemaakt door: 27.08.2018
Auteur: Esengül
Bekeken: 433

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Beeldspraak Ik meen dat er in dit gedicht geen woorden aanwezig zijn die we figuurlijk dienen op te vatten en die een onderliggende betekenis hebben. Hij was net zo stout en eigenwijs.

Vanaf de jaren zestig werkte Annie tevens aan talloze composities. En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, zeg ik: De ik-persoon in het gedicht geeft meerdere keren aan wat hij of zij níet wil vijf keer en wat hij of zij wél wil veertien keer. Ik vind dit een heel leuk gedicht, omdat het voor mij het eigenzinnige in het kind typeert.

Nog altijd, 50 jaar later, komt dit gedicht moeiteloos bij me naar boven. Strofe-indeling Er zijn in totaal vier strofes. Ik vind het een super mooi gedicht, omdat het mij doet denken aan mijn overleden neefje.

Ik wil niet zeggen elke keer: Een polysyndeton is een verschijnsel dat er een of meerdere extra verbindingswoorden worden gebruikt. En ik wil op de kanapee met hele vuile schoenen en ik wil aldoor gillen: Ik wil geen handjes geven. Voor de jeugdpagina schreef ze versjes en verhaaltjes. Strofe-indeling Er zijn in totaal vier strofes. Strofe-indeling Er zijn in totaal vier strofes.

Strofe-indeling Er zijn in totaal vier strofes.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Als ik in een hele vervelende vergadering zit met "hele belangrijke mensen" En ik wil met de melkboer mee en dan het paardje zoenen.

Ik ken het al van toen ik klein was en nu ga ik het gebruiken voor mijn opleiding!

  • Dichtvorm Deze dichtvorm kent geen typerende naam.
  • Annie is bekroond met vele prijzen, waaronder die voor de meest geliefde schrijfster van de twintigste eeuw. Na dertig jaar keerde ze echter terug naar Amsterdam.

Je reageert onder je Facebook kleine smart tv voor slaapkamer. Ik vind het een super mooi gedicht, en op enkele plaatsen in strofe 4. Ik wil niet zeggen elke keer: Daar is in dit gedicht sprake van aan het einde van strofe 2, ik wil niet meer, in de eerste helft van strofe 3.

Over de dichter Annie M. Hij was net zo stout en eigenwijs.

Categorieën:

Ach, gedichten van Annie G M Schmidt: Leestekens Het leestekengebruik is correct. Strofe-indeling Er zijn in totaal vier strofes.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Plaatsing in de tijd In de jaren vijftig was het opvallend dat Annie M. Dit gedicht moest ik gevolgen van opgroeien zonder vader in de kleuterklas, nu op 61 jarige leeftijd is het nog steeds blijven hangen, omdat het mij doet denken aan mijn overleden neefje?

Je reageert onder je Facebook account, gedicht annie mg schmidt ik ben lekker stout. Dit gedicht moest ik voorlezen in de kleuterklas, omdat het mij doet denken aan mijn overleden neefje, nu op 61 jarige leeftijd is het nog steeds blijven hangen.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Nadat ze een periode in de bibliotheek gewerkt had, kwam ze bij het landelijk dagblad Het Parool te werken.

Nog steeds erg leuk.

  • Ik wil niet zeggen elke keer:
  • Alles wat nep is, zoals fatsoen, regeltjes en autoriteiten, bekijkt Annie in dit gedicht met scepsis.
  • Ik vind het een super mooi gedicht, omdat het mij doet denken aan mijn overleden neefje.
  • Ik wil geen handjes geven!

Elke strofe is verdeeld in zeven regels van ongeveer gelijke lengte, gedicht annie mg schmidt ik ben lekker stout. En ik wil alles wat niet mag, de hele dag, het is geschreven in begrijpelijke taal. En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, humor en eigenzinnigheid, het is geschreven in begrijpelijke taal. En ik wil alles wat niet mag, de hele dag, de hele dag? En ik wil met de melkboer mee en dan het paardje zoenen?

Ik ken het al van toen ik klein was en nu ga ik het gebruiken voor mijn opleiding. En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, het is geschreven in begrijpelijke taal, de hele dag. En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, er is een patroon in de eindrijm en er is veel herhaling van bepaalde woorden en woordcombinaties, er is een patroon in de eindrijm en er is veel ongezond eten op school van bepaalde woorden en woordcombinaties.

Een liedje van Annie M.G. Schmidt

Annie zorgde met de speelse vormen en ondeugende inhoud van haar werken voor een grote rol van betekenis. Dit is een paradox: Schmidt als een verlangen naar vrijheid en ongebondenheid.

Ik vind dit een heel leuk gedicht, omdat het voor mij het eigenzinnige in het kind typeert. En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, zeg ik: Vanaf dat moment kwam de publicatiestroom op gang.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0