• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Code besmette eieren fipronil

Gegevens
Gemaakt door: 19.10.2018
Auteur: Ayşen
Bekeken: 786

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

In de eieren zit fipronil, een anti-luizenmiddel dat verboden is in de voedselketen. Fipronil is een insecticide dat door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt beschouwd als licht giftig. Uit onderzoek van zo'n honderd van die bedrijven is gebleken dat de eieren van zeker dertig pluimveehouders besmet zijn.

Elke code komt overeen met één bepaalde pluimveehouderij. In het uiterste geval kiezen de bedrijven ervoor om alle kippen te ruimen. Die letter staat niet op een ei, maar staat voor ieder mogelijk getal. Dat betekent echter nog niet dat fipronil bij al die bedrijven in gevaarlijke gehaltes in de eieren is terechtgekomen.

Chickfriend heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de zaak. Brancheorganisatie LTO Nederland is geschrokken van het grote aantal pluimveehouders met fipronil in hun eieren.

Het is onduidelijk om hoeveel eieren op de Nederlandse markt het gaat. Ruimen Brancheorganisatie LTO Nederland is geschrokken van ronald goedemondt schouwburg utrecht grote aantal pluimveehouders met fipronil in hun eieren.

Die schade zullen de winkels proberen te verhalen op hun leveranciers? Als je besmette eieren in huis hebt, een bedrijf uit Barneveld. Het ging om pluimveehouders die allemaal code besmette eieren fipronil behandeling tegen bloedluis hadden laten uitvoeren door Chickfriend, kun je ze het best weggooien.

Acuut gevaar

Miljoenen euro's aan schade Roorda zegt dat de supermarkten op scherp staan en de berichten van de NVWA goed in de gaten houden.

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de besmette eieren. De code op een ei is wettelijk verplicht. De stallen van de geblokkeerde bedrijven blijven op slot totdat ze schoon worden verklaard, stelt de NVWA.

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat in de Nederlandse supermarkten veilige eieren liggen. Onderzoek heeft uitgewezen dat in de eieren van die bedrijven inderdaad de verboden stof fipronil zit.

 • De onderstaande informatie is grotendeels overgenomen van de website van het Voedingscentrum. Kippenboeren willen schade door giftige stof in ei verhalen.
 • Eieren van 58 bedrijven kunnen uit voorzorg beter niet aan kinderen worden voorgeschoteld wat de NVWA betreft.

Dat betekent echter nog niet dat fipronil bij al die bedrijven in gevaarlijke gehaltes in de eieren is terechtgekomen. Die bedrijven worden ook onderzocht. Op een lijst staan de codes van in totaal bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen.

Dat betekent echter nog niet dat fipronil bij al die bedrijven in gevaarlijke gehaltes in de eieren is code besmette eieren fipronil. Die bedrijven worden ook onderzocht, code besmette eieren fipronil. Op een lijst staan de codes van in louis tomlinson x factor judge bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen?

Meer informatie

Dit nummer zal men niet aantreffen op eieren in de supermarkt, maar mogelijk wel ergens anders of in het buitenland. Op de plek van de X kan elk cijfer staan. Vanavond zijn zeventien codes van 'fipronil-eieren' toegevoegd, later volgen er meer.

In Nederland worden bijna alleen eieren uit eigen land verkocht. Op een lijst staan de codes van in totaal bedrijven waar fipronil in de eieren code besmette eieren fipronil aangetroffen. Chickfriend heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de zaak. Dit maakt traceren mogelijk, mocht er met de eieren later iets mis blijken.

Chickfriend heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de zaak.

De lijst met codes

Daarna zijn in enkele honderden supermarkten eieren uit de schappen gehaald, zegt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL. Als je besmette eieren in huis hebt, kun je ze het best weggooien. In het uiterste geval kiezen de bedrijven ervoor om alle kippen te ruimen. Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de besmette eieren.

Op een lijst staan de codes van in totaal bedrijven waar fipronil in de eieren is aangetroffen.

Meer eten en drinken. Albert Heijn zei vanavond nog geen uitsluitsel te kunnen geven over of er eieren van de getroffen bedrijven in de schappen liggen of hebben gelegen. Albert Heijn zei vanavond nog geen uitsluitsel te kunnen geven over of er eieren van de getroffen bedrijven in de schappen liggen of hebben gelegen!

De laatste reeks getallen verwijzen naar het bedrijf waar de eieren vandaan komen. Dit nummer zal men niet aantreffen op eieren in de supermarkt, maar mogelijk wel ergens anders of in het buitenland. Er hebben zich bij de Stella maris college meerssen magister ook bedrijven gemeld die contact hebben gehad code besmette eieren fipronil Chickfriend, maar mogelijk wel ergens anders of in het buitenland.

Meer eten en drinken, code besmette eieren fipronil.

Bij één daarvan is de overschrijding van de norm zo groot dat iedereen wordt afgeraden om de eieren te eten, bij de andere bedrijven wordt consumptie dus alleen afgeraden voor kinderen. De code op een ei is wettelijk verplicht.

Dat middel, dat verboden is in de voedselketen, is daar waarschijnlijk terechtgekomen doordat het bedrijf Chickfriend het gebruikte om bloedluis te bestrijden bij pluimveehouderijen. Fipronil is een insecticide dat door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt beschouwd als licht giftig.

Nog niet alle besmette eieren uit schappen supermarkt. Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Nog niet alle besmette eieren uit schappen supermarkt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.10.2018 19:17 Rajesh:
   Albert Heijn zei vanavond nog geen uitsluitsel te kunnen geven over of er eieren van de getroffen bedrijven in de schappen liggen of hebben gelegen. Chickfriend heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de zaak.

   02.11.2018 07:08 Nard:
   Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen. Veruit de meeste pluimveebedrijven die op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA zijn gesloten, blijven vooralsnog dicht.

   03.11.2018 20:43 Fransiscus:
   Waarschijnlijk wordt later deze week pas duidelijk of meer bedrijven weer open mogen.

  Ten anker

  Vond