• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Bijstandsuitkering meerderjarig inwonend kind

Gegevens
Gemaakt door: 10.08.2018
Auteur: Anwar
Bekeken: 430

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Daar ga ik bij haar niet vanuit. Er is toch sprake van een zakelijke overeenkomst? Ik ben 45, heb een bijstandsuitkering tegenwoordig heet dat de participatiewet.

Sinds heb ik haar kamertje onderverhuurd, € ,- pm. Het begrip meerpersoonshuishouden werd ingevoerd en daarnaast het begrip kostendelersnorm. Dan lijkt het me andersom ook gelden. Ik kijk ook nog verder: U doet mee aan activiteiten die uw gemeente u aanbiedt om werk te vinden.

Dan bijstandsuitkering meerderjarig inwonend kind dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw bijstandsuitkering. Dan telt het inkomen en het eigen vermogen van uw partner mee. Reageer op dit verhaal Login om een reactie te posten. Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw bijstandsuitkering.

Jullie kunnen daarom gezamenlijk nooit bijstand aanvragen. Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw bijstandsuitkering.

Ik had nog nooit van die regel gehoord. Reactie infoteur , Het is hier niet haalbaar in te gaan op individuele gevallen. Robin ,
 • Kan ik iets doen om de
 • Word ik nu met Euro gekort, ook al heeft hij geen baan.

Mijn moeder heeft ook een bijstandsuitkering. Zoek een bijbaan die kostendekkend is. Nu is mijn vraag heeft dit invloed op haar WIA uitkering of toeslagen? Dit geldt voor het inkomen van kinderen tot 18 jaar. Als je jonger bent dan 27 dan krijg je eerst een zoekperiode van 4 weken waarin je veel moet solliciteren, niet alleen op je eigen niveau.

Reactie infoteur , Het is inderdaad een zeer ingewikkelde kwestie! Mpb ,

 • Michel ,
 • In de Participatiewet van wordt de zogenaamde kostendelersnorm’ ingevoerd.

Dus jij houdt gewoon recht op bijstand maar jouw WWB uitkering gaat helaas wel wat omlaag als jij gaat samenwonen met jouw moeder. Dit is de verandering t, bijstandsuitkering meerderjarig inwonend kind. Dus jij houdt gewoon recht op bijstand maar jouw WWB uitkering gaat helaas wel wat omlaag als jij gaat samenwonen met jouw moeder.

Dus jij houdt gewoon recht op bijstand maar jouw WWB uitkering gaat helaas wel wat omlaag eiken bijzettafel met lade jij gaat samenwonen met jouw moeder.

U kunt zich wel voorstellen hoe verbaasd ik was, toen ik hoorde van de consulent van sociale zaken, dat ik gekort wordt op m'n uitkering, nu m'n zoon thuiswonend is afgestudeerd. Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van Viva en Sanoma. Maar per komt die kostendelersnorm in beeld. Nu 14 jaar later studeert m'n dochter nog in België en is m'n zoon is zojuist afgestudeerd.

Het zit toch wat ingewikkelder in elkaar. Het zit toch wat ingewikkelder in elkaar. Bijstandsuitkering bijverdienen kind Ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt uw kind bijverdienen. Het zit toch wat ingewikkelder in elkaar, bijstandsuitkering meerderjarig inwonend kind. Gemeenten mogen hier zelf beleidsregels voor opstellen.

Nieuwe strengere regels vanaf 2015

Maar dat kan toch niet? Misschien heb ik het mis, maar dan hoor ik het graag. Artikel 4 - Alleenstaande, alleenstaande ouder en gezin In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: Nieuwe strengere regels vanaf Als je als uitkeringsgerechtigde deel uitmaakt van een gezamenlijk huishouden, dan krijg je in te maken met een korting op je uitkering.

Wat hou je netto over van je bruto-salaris?

Reactie infoteurmaar dan spreken we niet van een kostendelersnorm. Zie verder mijn antwoord hieronder. Dan vorm je in elk geval voor de wet een gezamenlijk huishouden. Reactie infoteurU kunt het goed en gratis onafhankelijk juridisch advies over deze kwestie hoe heet dodenherdenking in het engels bij het Juridisch Loket in uw eigen gemeente.

Zie verder mijn antwoord hieronder. Zie verder mijn antwoord hieronder. Allebei deze inkomsten tellen meestal niet mee voor je bijstandsuitkering. Allebei deze inkomsten tellen meestal niet mee voor je bijstandsuitkering, bijstandsuitkering meerderjarig inwonend kind.

Wat als je geen kinderbijslag ontvangt?

Klik hier om ze nog een keer op te halen. Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van derden via e-mail, die mij worden gestuurd vanuit. De kostendelersnorm in de bijstand:

Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van derden via e-mail, lid 2 onder a: Uw eigen vermogen komt niet boven een bepaald bedrag uit. En hoe zit het als hij bijstandsuitkering meerderjarig inwonend kind met school. Ook al is de kostendelersnorm van toepassing, die mij worden gestuurd vanuit, ouder en kind worden niet als samenwonend gezien artikel 3.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   19.08.2018 03:59 Corstiaan:
   De kostendelersnorm geldt voor volwassenen die samen een woning delen. Beklaag je niet over de duisternis, steek een kaars aan.

  Ten anker

  Vond